Get Adobe Flash player
Onze Adverteerders

Hoe het begon


Het begon zo:
In 1966 werd, uit handbalvereniging SWIFT HELMOND, carnavalsvereniging de AO-KANTERS opgericht. De reden hiervoor was, dat men naast het handballen ook van gezelligheid hield. De naam de AO-KANTERS is ontstaan doordat de vereniging aan het voormalig riviertje de Aa huisde. In het begin was het veel improviseren en werd er een beroep gedaan op vele om mee te helpen. Om met een startkapitaal te kunnen beginnen werd er door de oprichters Cor van Erp, Jan van Erp en Paul Verspaget elk FL.25,- in de kas gestort. Vanaf die tijd groeide de vereniging als kool, steeds meer swiftleden maar vooral ook buurtgenoten werden lid en ook van de handbalvereniging. Het mes sneed dus aan beide kanten.

Optocht Het 1ste optreden met als thema ”vakantie aan rivier de Aa” was wel buiten mededinging maar was een groot lachsucces. het jaar daarop werd er meegedaan met een grote wastobbe met inhoud met het motto ”Wij hangen de vuile was niet buiten”. Dankzij de acteertalenten van de oprichters en enkele andere werd de 1ste prijs behaald met als de meest carnavaleske uitbeelding.

Vanaf toen is de WASTOBBE het officiële embleem van de Ao-kanters geworden en ieder jaar weer op de medailles, het briefpapier en het vaandel terug te vinden Door de jaren heen werd carnaval steeds intenser en drukker beleefd, waardoor de Ao-kanters in de stad en de verre omgeving goede bekenden werden. Het verzorgen en organiseren van het jaarlijkse ouderen carnaval in de wijk Helmond-Oost leverde de carnavalsvereniging de Ao-kanters de, tot nog toe, zwaarste en meest begeerde onderscheiding “DE KEI”op, geschonken door de ouderenvereniging.

1ste prins
Cor van Erp was de 1ste prins van carnavalsvereniging de Ao-kanters. Zijn galakleding was een oud trouwpak van opa Stockx waarvan de zwarte slipjas al groen begon te worden, de zorrocape van een van zijn zoons diende als prinsencape. De raad van elf had een zwarte broek met een “parachute”groene blouse met de naam op de rug aan. De steken waren voor een zacht prijsje overgenomen van C.V. De Heipoort. Met de jaren werd de kleding steeds luxer en duurder, vooral omdat de dansmariekes ook gekleed en geschoeid moesten worden. De dames van de raadsleden werden door de jaren ook steeds actiever o.a. met het ontwerpen en maken van het vaandel en de kleding van de dansmariekes

Annekdotes
Er zijn zeer vele annekdotes bekend die het beste tot zijn recht komen als ze door de betrokkene zelf verteld worden. De Ao- kanters ’66 is een vereniging zoals zovele anderen maar toch………. een met een heel eigen karakter. Er zijn vele hoogtepunten die bereikt zijn door vriendschap, samenwerking, verdraagzaamheid en plezier.

Pijl Knop blanko

Midden Knop

prinsen 1966-1977 R