Get Adobe Flash player
Onze Adverteerders

Prins Mike d’n Uurste


 

De weg naar het prins zijn:
paranoia, geheimzinnigheid, maar vooral gezelligheid

 

Al vanaf halverwege mei draag ik een groot geheim bij me en niet zomaar een geheim, maar het allergrootste geheim van de Ao-Kanters. Als je dit leest weet je uiteraard al waar ik het over heb, want ik ben natuurlijk prins deze carnaval.

Hoewel het een ongelofelijke eer is om prins te zijn, kon ik niet acuut ‘ja’zeggen toen Leo me in het voorjaar benaderde. Hoe kon ik immers mijn rol als DJ Mike vervullen en daarnaast prins zijn zonder een steek te laten vallen? Na een week nadenken, realiseerde ik me, dat ik wel ja moest zeggen op het prinsschap. 2020, het jaar dat ik twintig jaar getrouwd ben met Wendy, dat ik 25 jaar in dienst ben bij mijn werkgever en Megan die waarschijnlijk aan haar laatste jaren als dansmarietje bezig is. Hoe mooi is het, om in datzelfde jaar prins te mogen zijn!

Toch was het geheim bewaren niet altijd even gemakkelijk. Het hele jaar door wordt er door menig Ao-Kanter wel gespeculeerd over de volgende prins. Tijdens die momenten had ik het gevoel alsof het woord Prins op m’n voorhoofd getatoeëerd stond. Aan de andere kant dacht ik, mensen zullen mij minder makkelijk als nieuwe prins vermoeden omdat ik altijd de muziek regel.

Ik heb de onderscheidingen dit jaar zelf ontworpen en ik ben trots op het ontwerp. Ook dat ging me nog niet zo gemakkelijk af zonder het prins zijn te verraden. Alle emailgesprekken over de ontwerpen gingen via mijn telefoon, die nog wel eens in de handen van Brian of Megan te vinden was. Ik werd er op een gegeven moment gewoon paranoïde van om prins te zijn.
Ondanks dit alles was het ook wel spannend en erg leuk, al die voorpret, geweldig!

Mede dankzij het motto van dit jaar “We draaien door!” gaan we er samen met mijn beste kameraad adjudant Stef, zijn lieftallige vrouw Vera en natuurlijk onze buitengewoon knappe dansmarietjes, een mooie en bovenal muzikale carnaval van maken. Ik wil dit seizoen zoveel mogelijk verenigingen en activiteiten bezoeken, dat vind ik belangrijk. Ik erken als prins de verantwoordelijkheid om als eerste binnen te staan en als laatste naar buiten te gaan. Prinses Wendy, onze kinderen Brian en Megan en uiteraard ikzelf hebben er heel veel zin in.

Tot de carnaval! Alaaf

 

Prins Mike d’n Uurste

 

 

Proclamatie