Get Adobe Flash player
Onze Adverteerders

Woordje Voorzitter


Alaaf, fijn dat u de moeite neemt om naar onze website te gaan en mijn stukje wilt lezen.

Onze Ao-Kanter, een mooi, kleurrijk blad waar met veel zorg aan gewerkt is door onze veelzijdige Jolanda. Door de steun van onze adverteerders kunnen we dit realiseren. Daarvoor wil ik ze heel hartelijk bedanken. We hebben weer een mooi programma samengesteld, dus kijkt u vooral verder op onze site want er is voor ieder wat wils.

Laat ik eerst onze drie jubilerende verenigingen van harte feliciteren. E.C.V. (Europese Carnavals Vereniging) de Heipoort, zij zijn in 1953 opgericht en vieren hun 66-jarige jubileum. C.V. de Spurriezeiers en C.V. de Rampetampers zijn in 1964 opgericht en vieren hun 55-jarige jubileum. Ik wens jullie een heel mooi jubileumjaar toe. Ga er vooral mee door, zodat het carnaval blijft bestaan!

Wat helaas niet is uitgekomen, is het gezamenlijke feest op 11-11-2018, in het midden van de stad. Met weemoed heb ik gekeken naar de TV, waar het Maastrichtse carnaval geopend werd, wat een feest zeg! Maar ook onze omliggende steden en dorpen hebben op die dag het feest gevierd. Jammer dat wij, carnavalsverenigingen uit Helmond waar het dna van carnaval zit, niet in staat zijn om gezamenlijk een mooie start van het carnaval waar kunnen maken. Vorig jaar zijn we begonnen met werkgroepen om te brainstormen over dit gezamenlijke openingsfeest. Helaas heeft dat dit jaar geen vervolg gekregen. Ik denk dat het belangrijk is dat we meerdere keren per jaar als carnavalsverenigingen met elkaar in overleg gaan om het carnaval onder de loep te nemen.
Ik wil bij dezen dan ook een oproep doen aan alle carnavalsverenigingen om hieraan deel te nemen en vragen aan C.V. de Keiebijters om hierin het voortouw te nemen.

Voor u organiseren wij vele activiteiten om uw carnavalshart harder te laten kloppen. Voor de senioren van onze wijk willen wij voor het eerst een seniorenmiddag organiseren. U leest hier meer over verderop in dit blad. Op 8 februari hebben we natuurlijk onze jaarlijkse kletsavond met een topprogramma. Op pagina 27 leest u hier meer over. Vrijdag 22 februari, een week voor carnaval, is er een mooi programma voor onze kleinste jeugd, en daarna voor de grotere jeugd. Zo gaat onze evenementenwerkgroep op zaterdag met carnaval een 90-er jaren party organiseren en op de zondag, nadat we hebben meegedaan met de optocht, een 70-er jaren party. Op de maandagmiddag is er de familiemiddag in Wijkhuis de Lier en ‘s avonds onze jaarlijks Bonte Avond. Op dinsdag gaan we natuurlijk weer dweilen door de stad en ‘s avond vind de sluiting plaats in onze residentie. Alle details kunt u verder lezen in D’n Ao-Kanter.

Ook zouden wij bij onze scholen in de wijk graag een ingang hebben om aan de jeugd uit te leggen wat carnaval is. Bij dezen doe ik een oproep aan de verantwoordelijken van de scholen om contact met ons op te nemen, want de jeugd heeft de toekomst, ook voor het carnaval! Ik wens u allen een mooi carnaval toe. Een groot Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf.

Voorzitter C.V. de Ao-Kanters ‘66
Leo Verdegen