Get Adobe Flash player
Onze Adverteerders

Woordje Voorzitter


Alaaf beste lezer van Helmond-Oost, Alaaf aan alle leden van C.V. de Ao-Kanters, Alaaf aan alle handbal leden en een Alaaf aan een ieder die het carnaval omarmt,

Veranderingen:
Veel mensen vinden verandering niet fijn, daar raken mensen van in de war, “laat toch alles zoals het is”.
Maar veranderingen kunnen soms ook nuttig zijn om weer een nieuwe push aan iets te geven.
Als je alles hetzelfde laat dan zakt het langzaam weg en voordat je het weet is het te laat.
Zo is er veel veranderd binnen onze vereniging, maar zijn er ook veranderingen gaande buiten onze vereniging.
Samen met alle andere carnavalsverenigingen gaan we meer dingen samen in de stad te doen en dat met het carnaval minnend publiek.

We zijn dit jaar al vroeg begonnen met de carnaval. Op 8 september hadden we het kokerbal, dan gaat de naam van de nieuwe Prins in de koker en kan er gestemd gaan worden n.a.v. de hints, die iedere week bekendgemaakt worden op Facebook en onze Ao-Kanters site. Ook werd op die avond onze Ao-Kanter van het jaar bekendgemaakt en hebben we sinds 2005 weer een nieuw erelid binnen onze vereniging, zie verderop in ons boekje. Op vrijdag 10 november was het dan zover, om 11 over 11 kwam de Prins van 2018 tevoorschijn. Voor het eerst na lange tijd weer op deze datum.

Op de elfde van de elfde is de start van het carnavalsseizoen, dan begint het hart van elke carnavalsliefhebber sneller te kloppen. Vanaf het volgend carnavalsjaar willen alle carnavalsverenigingen samen in de stad op zondag 11-11-2018 het carnaval openen. Het liefst midden op de markt en hopelijk met zeer veel carnavalsliefhebbers.
Dit in navolging tot de vele steden zoals Venlo, Maastricht, Den Bosch, Breda, Tilburg en Eindhoven waar dit jaarlijks gebeurd. Of het nu zondag of maandag is, ze nemen er vrij voor en gaan samen het begin van het carnaval inluiden. Verderop kunt u lezen waarom de 11e van de 11e zo belangrijk is. Het carnaval moet een straatfeest zijn, een feest waarmee iedereen zich met elkaar verenigd, het samen vieren.

De sleuteloverdracht zal dit jaar ook anders zijn dan de voorgaande jaren. Burgemeester Elly Blanksma reikt op zaterdag 10 februari aan iedere carnavalsvereniging de sleutel uit. Er zal een “sluttellied” komen en er zal een “Steeksluttel” zijn. Dit is een persoon die het gesprek met de Burgemeester aangaat om de slutteloverdracht op een ludieke manier tot stand te brengen. De sleutel is het symbool dat het carnaval begonnen is en dat de Prins zal heersen over zijn rijk, zijn residentie, zijn wijk, zijn dorp of zijn stad.

Komt dit allemaal aanschouwen!! Het carnaval is dan echt begonnen.

Ook wil ik u wijzen op ons programma, zoals verderop te lezen is. In het bijzonder wil ik u onze kletsavond aanraden welke gehouden wordt op vrijdag
26 januari. Zie voor meer informatie verderop in dit blad. Schroom niet en kom naar ons toe in Wijkhuis de Lier of naar onze residentie het Jan van Erp Clubhuis. Beide staan voor iedereen open om samen met ons het carnaval te vieren.

Ik wil natuurlijk onze redactie onder aanvoering van Jolanda van Dijk bedanken voor de samenstelling van dit prachtige blad, d’n Ao-Kanter. Maar vooral ook een grote dank naar onze adverteerders, zonder hun bijdrage kunnen wij niet zo’n mooi blad uitbrengen.

Nogmaals aan u allen een heel mooi carnaval 2018!

Voorzitter C.V. De Ao-Kanters ‘66
Leo Verdegen