Get Adobe Flash player
Onze Adverteerders

Ao-Kanter van het Jaar


Tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden hun stem mogen laten horen welke Ao-Kanter het predicaat d’n Ao-Kanter van het jaar 2019 mag zijn. Op vrijdag 07 september 2018 tijdens het Kokerbal, het bal waar de naam van de nieuwe Prins in de koker gaat, werd de naam bekend gemaakt door de grootvorst. De voorzitter, Leo Verdegen, overhandigde het beeldje d’n Ao-Kanter met de bijhorende oorkonde en een bos bloemen.

D’n Ao-Kanter van het jaar 2019 is:

Henny de Greef

Mijn Voorgangers

 

Een Ao-Kanter van het jaar wordt gekozen als er iemand, en dat kan een hij of zij zijn, een jong of ouder iemand, binnen onze vereniging bijzondere diensten heeft verricht en deze persoon voor deze diensten in het zonnetje moet worden gezet. Ao-Kanter van het jaar wordt je namelijk niet zomaar. Je moet je inzetten voor onze vereniging, niet 1 jaar maar meerdere jaren. Je moet onze vereniging positief uitdragen zowel binnen als buiten onze vereniging.

Dit carnavalsseizoen hebben we wederom een bijzonder persoon binnen onze vereniging die zich Ao-Kanter van het jaar 2019 mag noemen.

Het was voor Henny een grote verrassing dat ze benoemd werd tot Ao-Kanter van het jaar. Ze straalde van oor tot oor. Henny is een carnavalsvierder in hart en nieren. Als het zover is dan neemt ze alle gedaanten aan. Verkleden vindt ze leuk en ook in de huid kruipen van een bekend iemand. Ook optreden doet ze graag, maar dan wel playbacken al lijkt het net echt omdat ze het zo goed doet. Het liefst zou ze Prinses worden maar helaas haar “Prins” Pieter wil het (nog) niet.

Henny is getrouwd met Pieter en heeft 2 kinderen, Demi en Luuk. Het hele gezin is verknocht aan het handbal bij S.V. Swift en viert ook samen carnaval.
Naast het carnaval zit ook het handbal in hart en nieren. Henny heeft een lange handbal carrière achter de rug maar ze is nog nooit kampioen geweest, daar heeft ze wel een klein trauma aan overgehouden. Verder heeft zij vele functies bekleed bij S.V. Swift zoals coach, trainer, bestuurslid, secretaris maar ook nu is ze nog actief binnen S.V. Swift.

Bij onze carnavalsvereniging is ze ruim 6 jaar secretaris geweest en staat ze altijd klaar voor onze vereniging. Hennie is een echt verenigingsmens, ze is “to the point”, maar ze houdt ook heel erg van de lach.

Kampioen, als speelster, bij S.V. Swift zal ze niet meer worden maar misschien wordt ze ooit zelf wel Prinses als haar Pieterke het niet wil.

Op zaterdag 26 januari 2019 ontvangt zij uit handen van Prins Briek XLVI de onderscheiding van de Keiebijters. Dit voor haar verdienste voor onze carnavalsvereniging.

Henny, namens alle Ao-Kanters en Ao-Kanterinnekes gefeliciteerd met deze titel en bedankt voor alle afgelopen jaren. Je hebt de titel Ao-Kanter van het jaar 2019 DIK verdiend.